Scorpion (Hanzo Hasashi)

Scorpion'un kısa hayat hikayesi (Türkçe altyazılı);




Detaylı olarak anlatırsak;

Scorpion
Babası Kai Hasashi, Shirai Ryu klanına ait eski bir suikastçiydi. Oğlunun da kendisi gibi olmasını istememişti ancak Hanzo, oğlu ve karısına daha iyi bakabilmek için babası gibi bu klana katılmıştır. Karısının adı Katsumi, oğlunun ise Daisuke (Jubei) idi. Hanzo Hasashi bu klanın kod adı Scorpion olan en güçlü savaşçılarındandı. Sub-Zero ile aralarındaki husumet Lin Kuei klanı ile aralarındaki husumettendi. Oyun içinde Sub-Zero mavi, Hanzo Hasashi ise sarı tonlarda maskeli ninja kıyaferleri giyerler. Sub-Zero ve Scorpion arasındaki husumeti bilen Quan Chi Scorpion'un karısı ve oğlunu öldürür ve Scorpion'a bunun sebebinin Sub-Zero olduğunu inandırır ve intikam duygusunun kapladığı Scorpion intikamı için kötülerle birlik olur.




Sub-Zero
İlk turnuvada yani MK1'de Scorpion Sub-Zero ile karşılaşır ve Sub-Zero'yu öldürür. Scorpion intikamını almıştır. Ancak ikinci turnuvada yani MK2'de tekrar Sub-Zero ile karşılaşır. Bu aslında Sub-Zero'nun kardeşidir ve abisinin öcünü almak istemektedir. Bu sefer Sub-Zero (gerçek Sub-Zero'un kardeşi) Scorpion'u yener. Scorpion Netherrealm'e gönderilir. Quan Chi yine Scorpion'la anlaşır, onu kendi yanında saf tutması karşılığında Netherrealm'den kurtarır. Ayrıca karısı oğlu ve klanının sorumlusunun da Sub-Zero olduğuna inandırır. Scorpion kıyafetleri ve maskesi ile insana benzemektedir. Ama kıyafetleri altında iskeletten ibarettir. Büyücü Quan-Chi ile anlaşan Scorpion sahip olduğu yetenekle daha da kuvvetlidir ve karısı ve çocuğunun intikamını düşünmektedir.

Quan Chi
Noob-Saibot

Gölgeler arasında Noob-Saibot olarak bilinen bi varlık vardır. Bu Scorpion'nun öldürdüğü Sub-Zero'dur. Sub-Zero yada şimdiki ismiyle Noob-Saibot da kendi intikamını almak istemektedir; hem kendi yerine geçen kardeşinden hem de Scorpion'dan. Geri gelişi Quan-Chi'nin kötü büyüsü sayesindedir ve eskisi gibi de değildir. Noob-Saibot karakteri MK2'de gizli karakterdir. Daha sonra MK3 ve MK9'a kadar birçok versiyonda karşımıza çıkar. Bundan sonra ilk Sub-Zero Noob-Saibot olarak anılır, Sub-Zero olarak anılan ise kardeşidir.

Scorpion'a kaldığımız yerden devam edelim. Kötülerle iyiler savaşırken Scorpion hala intikamını düşünmektedir ve aslında tüm olup bitenin Büyücü Quan Chi'nin oyunları olduğunu ve karısı ve oğlunun katilinin de Quan Chi olduğunu öğrenir. Quan Chi oyundaki en kötü karakterlerdendir. Menfaati doğrultusunda kimi zaman Shao Kahn ve Shinnok gibi liderlerin yanında yer almış, kimi zaman Shang-Tsung gibi büyücüler ve Drahmin ve Moloch gibi karekterlerle anlaşmalar yapmıştır. Bundan sonra Scorpion'un asıl düşmanı Quan Chi'dir ve onun için ''İntikam'' en önemli şeydir. Scorpion Quan-Chi'den intikamını MK4'te alır ve onu Netherrealm'e götürür. Scorpion ve Quan-Chi'nin Netherrealme gidişini anlatan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.



Scorpion Quan-Chi'ye NetherRealm'de sayısız işkenceler yapar. Quan-Chi sonunda Moloch ve Drahmin adlarında iki Oni'ye reddedemeyecekleri bir teklif sunar ve bunun karşılığında Drahmin ve Moloch sayesinde Scorpion'dan kurtulur ve daha önce Shinnock'a ait olan ve ona sahtesini vererek çaldığı amuletin gerçek güçlerini öğrenmesiyle NetherRealm'den kaçar.Scorpion da bunun üzerine bir şekilde NetherRealm'den kaçarak tekrar Quan-Chi'nin peşine düşer.

Aslında Scorpion ve Sub-Zero Quan-Chi tarafından ''Sacred Map Of Elements''(Elementlerin Kutsal Haritası) bulmak için tutulan iki suikastçiydi. Bu görev esnasında karşılaşırlar ve o zamanki adı Hanzo Hasashi olan ninjayı Sub-Zero yener. Scorpion'a kızan Quan-Chi klanı ve ailesini öldürür. 
Bu durumu anlatan videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz.



Sub-Zero'nun hayatını da bu bloğumdan takip edebilirsiniz.
Türkçe alt yazılı Mortal Kombat Youtube kanalıma buradan ulaşabilirsiniz.




2

Yorumları görüntüle

Yükleniyor